Funny Livdotter Lakrits haute couture Galleri Duerr
-Max 30-45 min kan du bära denna beroende på din kroppstemperatur.

Funny Livdotter lutar sig mot sin textilbakgrund när hon jobbar i okonventionellt material, som denna kreation i lakrits.
-Det handlar om kontroll och impuls, berättar Funny när jag förr förra helgen träffade henne på Lakritsfestivalen i Globen.
-Folk har liksom svårt att kontrollera sig. Det är något som gör att människor bara inte kan motstå att smaka en liten bit, även om dom vet att det med färskvarumått kan vara väldigt gamla kreationer, sen kan reaktionerrna vara lite olika förstås.
 Funny gillar godis och hon är inte ensam, svenskarna äter mest godis i hela världen.
-Det finns en väldig ambivalens till godis, många känner att man inte ska, den ständiga konflikten mellan ska och inte, att släppa efter och försöka begränsa sig om vartannat.
Funnys lakritskreationer var ett examensarbete 2013 från HDK vid Steneby i Dals Långed för textil, kläder och formgivning. Med 40 kilo godissnören som sponsring från Malaco gjorde hon kostymer i olika färger där lakrits var enklast att jobba med, Funny gillar annars att jobba med okonventionella material och väljer gärna inte den enklaste vägen (kan känna igen mig i det). Funny Livdotter är uppvuxen i en arbetarklassfamilj i Skåne och Småland. Elprogrammet blev därför ett naturligt gymnasieval för att kunna försörja sig i framtiden. Hon kunde dock inte hålla sig borta från konsten så här är hon nu med framtiden för sig.

Det var på Lakritsfestivalen hennes underbart kvinnliga lakritskreationer visades live, kläder jag bara inte kunde motstå men som redan var köpta.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s