The free project

Camilla Gustafsson, en ung tjej utan akademisk utbildning eller pengar men med en känsla av att livet måste gå ut på något mer och viljan att förändra, skrapar med hjälp av en arrangerad musikfest på Nalen ihop 70 000 kr och ger sig av till ett barnhem i Ghana. Där möts hon av en kvinna utan arm och en man i rullstol som tillsammans tar hand om tolv föräldrarlösa barn.

Det är inte fattigdomen som plågar dem, inte det primitiva liv de lever.

Det är inte huset Camilla låter bygga som värmer deras hjärtan, inte solcellerna som installeras för att de ska få el, inte åsnan som kan bära vattnet de varje dag måste vandra långt för att hämta, inte toaletten de får installerad som gläder dem mest, utan förutsättningarna det ger. Att äntligen få möjlighet att kunna öppna sitt hem för även den grupp av apatiska föräldrarlösa barn i åldern 3-13 år som de så länge vetat är i skriande behov av en ny familj.

Camilla är tillbaka i Sverige för att samla in mer pengar, för att kunna återvända till Ghana för att bygga en skola men också för att sprida hopp även här i Sverige bland unga – om att vem som helst egentligen kan åstadkomma vad som helst.

Att vara vit i ett land av svarta, att vara kvinna och att leda projekt kräver både uthållighet och ödmjukhet.

Vill du också vara med och förändra världen? Boka in en föreläsning med Camilla, skänk en summa pengar till The Free Project, sök som volontär eller uppmärksamma i det minsta barnen runt dig här hemma i Sverige. Teknik och appar i all ära men utan basala behov, uppmuntran och mänsklig kontakt är vi trots allt bara tomma skal.

Mer om Camilla och The Free Project
Mer om vad som händer på Stockholm-Fryshuset Rotaryklubb

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: