Haute couture Funny Livdotter

Funny Livdotter Lakrits haute couture Galleri Duerr
-Max 30-45 min kan du bära denna beroende på din kroppstemperatur.

Funny Livdotter lutar sig mot sin textilbakgrund,  i sitt arbete med okonventionella material, som den här kreationen i lakrits.

– Det handlar om kontroll och impuls, berättar Funny när jag träffar  henne på Lakritsfestivalen i Globen.

– Folk har liksom svårt att kontrollera sig. Det är något som gör att människor bara inte kan motstå att smaka en liten bit,  även om de vet att det med färskvarumått, kan vara väldigt gamla kreationer. Reaktioner vara lite olika förstås.

Funny gillar godis och hon är inte ensam, svenskarna äter mest godis i hela världen.

– Det finns en väldig ambivalens till godis, många känner att de inte ska. Den ständiga konflikten mellan ska och inte,. Att släppa efter och försöka begränsa sig om vartannat.

Funnys lakritskreationer är ett examensarbete för textil, kläder och formgivning, från HDK  vid Steneby i Dals Långed. Med 40 kilo godissnören som sponsring från Malaco gjorde hon kostymer i olika färger. Lakrits visade sig vara enklast att jobba med. Okonventionella material är något Funny gillar att jobba med. Hon väljer inte gärna den enklaste vägen (kan känna igen mig i det). Funny Livdotter är uppvuxen i en arbetarklassfamilj i Skåne och Småland. Elprogrammet blev ett naturligt gymnasieval för att kunna försörja sig i framtiden. Men konsten attraherade så här är hon nu med framtiden för sig, med en modevisning på årets Lakritsfestival. Underbart kvinnliga lakritskreationer, redan sålda tyvärr.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: